Azure Management Resources Tools

Azure Usage and Billing Insights (AUBI) Portal

eeb00223-9ba6-41a1-9a3b-a292c4c35809Πριν από μερικούς μήνες, μια μικρή ομάδα μέσα στην ομάδα Developer Experience της Microsoft άρχισε να εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο για να καταστεί δυνατή η προβολή της χρήσης Azure από πολλαπλές συνδρομές προκειμένου να παρακολουθείται η χρέωση, καθώς και για την εξασφάλιση ότι δεν παρέμεναν πόροι ανοιχτοί με το τέλος έργων και εκδηλώσεων.

Το έργο αυτό έγινε το Azure Usage and Billing Portal και ο πηγαίος κώδικας του είναι πλέον διαθέσιμος στο GitHub. Μόλις το κάνετε deploy, θα είστε σε θέση να καταχωρήσετε οποιαδήποτε συνδρομή που χρησιμοποιείται από τον οργανισμό σας, έτσι ώστε η χρήση τους να ερωτάται και αποθηκεύεται σε καθημερινή βάση. Εν συνεχεία, η χρήση αυτή εμφανίζεται σε ένα εύκολο στη χρήση, και πολύ παραμετροποιήσιμο, Power BI dashboard.

To σύστημα αποτελείται από τα παρακάτω components:

  • Ένα public website το οποίο ονομάζεται Registration και στο οποίο ο χρήστης μπορεί να κάνει register τα Azure subscriptions που θέλει να παρακολουθεί..
  • Ένα website το οποίο ονομάζεται Dashboard, όπου μόνο authenticated χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τη χρήση των registered subscriptions και να κάνουν trigger jobs για να κατεβάσουν νέα δεδομένα
  • Ένα AzureSQL Server που αποθηκεύονται billing και usage δεδομένα για όλα τα registered subscriptions.
  • Ένα Azure Storage Queue στο οποίο εισάγονται νέα “generate data” requests.
  • Ένα schedule based running webjob που τρέχει μια φορά την ημέρα για να δημιουργήσει “generate data” requests για κάθε registered subscription.
  • Ένα συνεχώς εκτελούμενο webjob το οποίο επεξεργάζεται ερωτήματα που έχουν αποθηκευτεί στο Azure Storage Queue.
  • Ένα PowerBi dashboard για το visualization των δεδομένων

 

About the author

Kostas Pantos

Konstantinos is a Cloud Ninja currently in a Sr. Cloud Solutions Architect role for a Global team called Customer Architecture and Engineering at Microsoft. In this role he's helping some of Microsoft's largest customers solve challenges, difficult problems, write code, architect solutions based on best patterns and practices for the cloud, and liaison between customers and engineering product groups. Find me at Mastodon

Add Comment

Click here to post a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.