Azure Resources

Azure Certification: 70-532 Developing Microsoft Azure Solutions

Οι εξετάσεις είναι γνωστό ότι δεν αρέσουν και σε πολύ κόσμο. Είτε γιατί απαιτούν πολύ χρόνο, που συνήθως δεν έχουμε, είτε γιατί μας αγχώνουν, ή ακόμα γιατί πολλές φορές δεν βρίσκουμε το λόγο για να υποβάλλουμε εαυτούς σε αυτήν τη διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, αν το πάρουμε απόφαση κι αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό, όταν τα καταφέρουμε νιώθουμε πολύ περήφανοι, ενώ έχουμε μάθει πράγματα που, χωρίς αυτή τη μικρή πίεση, δύσκολα θα συγκεντρωνόμασταν για να τα μελετήσουμε.

Η πιστοποίηση “70-532: Ανάπτυξη λύσεων στο Microsoft Azure” αποτελεί μια καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στο Cloud και το Microsoft Azure.

Σε ποιους απευθύνεται

Αφορά κυρίως προγραμματιστές που έχουν μια σχετική εμπειρία στη σχεδίαση, ανάπτυξη, αυτοματοποίηση και παρακολούθηση εφαρμογών βασισμένων στο cloud και το Microsoft Azure. Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζουν αρκετά καλά εργαλεία και μεθοδολογίες σχεδίασης και ανάπτυξης, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν λύσεις, εύκολα επεκτάσιμες και ανθεκτικές σε προβλήματα (scalable and resilient).

Διάρθρωση

Η πιστοποίηση αυτή καλύπτει αρκετά θέματα σχετικά με το Microsoft Azure, δίνοντας έμφαση στη σχεδίαση και ανάπτυξη εφαρμογών, με τις ερωτήσεις να είναι οργανωμένες στις παρακάτω κατηγορίες:

Χρήσιμες Πηγές

Η αλήθεια αναφορικά με τις πιστοποιήσεις είναι ότι απαιτούν εμπειρία και διάβασμα και, συνήθως, όσο μικρότερη εμπερία έχει κανείς, τόσο περισσότερο διάβασμα χρειάζεται.

Βιβλία

Για κάθε πιστοποίηση υπάρχει συνήθως ένα σχετικό βιβλίο· για τη συγκεκριμένη, το βιβλίο αυτό είναι αρκετά καλό και προσεγμένο. Έχει πολύ καλή δομή, ελάχιστα λάθη και οι ερωτήσεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου μοιάζουν με κάποιες από τις ερωτήσεις της εξέτασης.

70-532-book

Μπορείτε να το βρείτε:

Practice Tests

Μια καλή ιδέα, πριν να δώσετε τις εξετάσεις της πιστοποίησης, είναι να κάνετε κάποια από τα practice tests που υπάρχουν στο διαδίκτυο, όπως:

  • GitHub: Azure 70-532 Certification Practice Test
    Δωρεάν στο github, με σχετικά απλές ερωτήσεις, αξίζει ωστόσο να τους ρίξετε μια ματιά.
  • MeasureUp: Microsoft (70-532): Developing Microsoft Azure Solutions
    Αρκετά πιο πλήρες, με δύσκολες ερωτήσεις, αλλά η όλη οργάνωση προσεγγίζει κατά πολύ την τελική εξέταση. Είναι σχετικά ακριβό, αλλά κατά τη γνώμη μου αξίζει να πληρώσετε για τις 30 μέρες, μιας και μετά από αυτό το διάστημα θα έχετε μάθει όλες τις απαντήσεις.

Videos

Ένας άλλος τρόπος είναι μέσα από διάφορα βίντεο και σειρές μαθημάτων που διατίθενται στο διαδίκτυο.

Microsoft Virtual Academy

Η Microsoft έχει φτιάξει ένα site που περιέχει πάρα πολλά βίντεο από ειδικούς που συζητούν και παρουσιάζουν διάφορα θέματα και προϊόντα. Για το Azure και το Cloud Development υπάρχει ειδικό section που καλύπτει πολλά από τα θέματα της πιστοποίησης. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα παρακάτω:

Azure Friday

Μια εξαιρετική σειρά από videos από τον Scott Hanselman, όπου κάθε βδομάδα παρουσιάζει κι ένα θέμα σχετικό με το Azure

azure-friday

Channel9

και πολλά άλλα.

Play Time

Καλό το διάβασμα και τα βίντεο, αλλά η εξάσκηση παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Εάν δεν υπάρχει εμπειρία σε real-world εφαρμογές, θα πρέπει να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε όσα περισσότερα πράγματα γίνεται. Επίσης, μπορείτε

  • να ανοίξετε ένα δοκιμαστικό λογαριασμό πατώντας εδώ και να χρησιμοποιήσετε 130€ για ένα μήνα, ή
  • να εκμεταλλευτείτε το πρόγραμμα Visual Studio Dev Essentials το οποίο, εκτός των άλλων υπηρεσιών, δίνει 25€/μήνα για χρήση στο Microsoft Azure.

Καλή τύχη!

About the author

Paris Polyzos

I am a Software Engineer, with 10 years of experience in the field. I hold an MSc in Electrical & Computer Engineering, while, since the early days of my career, I had the chance to work in large and challenging projects. Nowadays, I am mainly focused on the cloud where I design and build complex software for a new company of the ZuluTrade Group. I am particularly passionate about the Web, Microsoft technologies and the cloud; thus, my new-found enthusiasm is Microsoft Azure!

Add Comment

Click here to post a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.