Data + Storage

Στατικές ιστοσελίδες με Azure Blob Storage

Azure Storage | Static Web Site

Το Microsoft Azure ανακοίνωσε την δυνατότητα να φιλοξενεί στατικές ιστοσελίδες απευθείας στο Blob Storage, με το κόστος του Blob Storage! Τι σημαίνει αυτό? Για 1 GB χώρο και 100000 views το κόστος είναι περίπου 0,05 ευρώ το μήνα!

Στις στατικές ιστοσελίδες μπορούμε επίσης εκτός από στατικό περιεχόμενο να έχουμε και CLient Side Scripting οπως JavaScript αλλά όχι Server Side Scripting. Επίσης μπορούμε να δώσουμε και μια Custom σελίδα που θα γυρίζει αντί για 404.

Μπορείτε να υπολογίσετε το κόστος με το Azure Prising Calculator Στο link https://azure.microsoft.com/en-us/pricing/calculator/

Τι χρειαζόμαστε? απλά ένα Storage Account V2.

Μόλις δημιουργηθεί το Storage Account, πρώτα ενεργοποιούμε το Static website από τα Settings του Storage Account. Μόλις πατήσουμε Save θα δημιουργηθεί ένα Virtual Directory με το όνομα $web. Το πατάμε για να μπούμε μέσα στο Blob για να ανεβάσουμε το περιεχόμενο μας. Επίσης σημειώνουμε το Primary endpoint γιατί είναι και το URL του Site μας.

Για να ανεβάσουμε content στο $web Blob μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον Storage Explorer

και είμαστε έτοιμοι. Κάνουμε Browse στο URL του Static website, στο παρδειγμά μου είναι το https://proximagr.z6.web.core.windows.net/

Φυσικά μπορούμε να βάλουμε το δικό μας Domain. Πρώτα φτιάχνουμε ένα CNAME που θα κάνει Point στο Endpoint και μετά πηγαίνουμε στο Custom Domain όπου δίνουμε το CNAME μας.

και το αποτέλεσμα:

 

About the author

Pantelis Apostolidis

Pantelis Apostolidis is a technology enthusiast, currently working as a Cloud Solutions Architect at Microsoft. His educational background includes a diploma in Tourism Management from the Technological Educational Institute (TEI) of Thessaloniki and a diploma in Computer Network Engineering from the IEK of Thessaloniki. In his free time, he enjoys spending time with his family, plays guitar, tennis & basketball. Follow him @papostolidis

Add Comment

Click here to post a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.