Azure Management Resources Tools

Τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του Azure

Τα εργαλεία παρακολούθησης του Azure μας βοηθούν να παρακολουθούμε, να βελτιστοποιούμε και να αυτοματοποιούμε καθημερινές εργασίες διαχείρισης των Azure Cloud υποδομών μας. Παρέχουν στο διαχειριστές τη γνώση και τις δυνατότητες να παραμετροποιήσουν τις υποδομές για τη μέγιστη απόδοση και αδιάλειπτη λειτορυργία ακόμη και στα ποιο ποκίλα και σύνθετα περιβάλλοντα παραγωγής.

Είτε διαχειρίζεστε μια μικρή ή μεγάλη υποδομή στο Azure για τον οργανισμό σας, τα εργαλεία παρακολούθησης μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις λειτουργίες της.

Για να σας βοηθήσουμε να το πετύχετε αυτό ψάξαμε και σας παραθέτουμε ένα κατάλογο των καλύτερων εργαλείων παρακολούθησης για το Azure (η λίστα αυτή θα εμπλουτίζεται με νέες λύσεις όπως τις ανακαλύπτουμε). Με τα εργαλεία αυτά θα έχετε τη δυνατότητα παρακολούθησης και διαχείρισης της απόδοσης, αυτοματισμών και άμεσων ειδοποιήσεων καθώς και τη διαχείριση του κόστους της υποδομής σας.

CloudMonix

CloudMonix-Monitoring-Dashboard

Με το Cloudmonix μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη παρακολούθηση και αυτοματοποίηση σε μία ή περισσότερες Azure συνδρομές. Το CloudMonix διαθέτει σε βάθος υποστήριξη για τις περισσότερες υπηρεσίες της Azure πλατφόρμας (VMs, Cloud roles, SQL Azure, Service bus, Storage, Virtual networks, κλπ.), ενώ παρέχει live dashboards, real time notifications, self-healing automation, auto scaling και περισσότερα.

NewRelic

NewRelic-ScreenShot

Το NewRelic παρέχει άμεση ορατότητα σε web και mobile εφαρμογές που φιλοξενούνται στο Azure. Παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης και διάγνωσης προβλημάτων της υποδομής Azure από ένα κεντρικό πίνακα ελέγχου ένω οι διαχειριστές έχουν την δυνατότητα να παραμετροποιήσουν τα διαθέσιμα resources που καθυστερούν την απόδοση των εφαρμογών.

DataDog

Data-Dog

Το Datadog είναι μια πλατφόρμα παρακολούθησης και ανάλυσης για υποδομές πληροφορικής που βασίζονται στο Azure, και ομάδες τόσο operations αλλά και development. Το DataDog συλλέγει δεδομένα από τους διακομιστές, βάσεις δεδομένων , εφαρμογές, εργαλεία και υπηρεσίες για να παρουσιάσει μια ενοποιημένη άποψη των εφαρμογών και υπηρεσιών που λειτουργούν στο Azure.

AppDynamics

AppDynamics

Η λύση διαχείρισης απόδοσης των εφαργμογών του AppDynamics συνεργάζεται άψογα με το Windows Azure προκειμένου να παρέχει τη καλύτερη δυνατή λύση για τους χρήστες. Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να απομωνόσουν τυχόν προβλήματα με code-level diagnostics και να έχουν πλήρη ορατότητα σε κάθε business transaction.

Dynatrace

DynaTrace

Με το Dynatrace έχουμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε όλα τα transactions μέχρι και σε επίπεδο μεθόδου. Το Dynatrace User Experience Management (UEM) γίνεται deploy στο Azure για να παρέχει ορατότητα και ανάλυση από την εμπειρία του χρήστη στο Browser μέχρι και τους web / worker ρόλους και το Storage layer.

CA Unified Infrastructure Management for Azure

CA-UIM-for-Azure

Το CA Unified Infrastructure Management for Azure έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την αξιοπιστία λύσεων στο windows Azure μέσω της βελτίωσης της ορατότητας και των δυνατοτήτων παρακολούθησης των υποδομών. Οι δυνατότητες παρακολούθησης που παρέχει προσφέρουν αναλυτικά quality-of-service (QoS) metrics, εμπεριστατωμένη διαχείριση κατανάλωσης και χρήσης καθώς και εξελιγμένα συστήματα συναγερμών και αυτοματισμού.

Zabbix

Zabbix

Η Zabbix είναι μια enterprise level εφαρμογή σχεδιασμένη για real time παρακολούθηση μια σειράς από metrics τα οποία συγκεντρώνονται από servers, Virtual Machines και network devices οι οποίες μπορούν να φιλοξενούνται στο Azure.

Zenoss

Zenoss

To ZenPack  από τη Zenoss παρέχει υποστήριξη για παρακολούθηση των Microsoft Azure Services. Με το Zenoss, οι χρήστες του Azure μπορούν να ανακαλύψουν Azure Subscription entities, να παρακολουθήσουν το storage service και διάφορα site components, καθώς και να διαχειρίζονται events για διάφορες καταστάσεις του Azure.

Science Logic

Science-Logic

Η λύση της Science Logic παρέχει μια ξεκάθαρη οπτική στα φορτία του Microsoft Azure. Με αυτή οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν προβλήματα, να παρακολουθήσουν τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών, να κάνουν map τις εξαρτήσεις μεταξύ onsite vs Azure Cloud υποδομών και να διαχειριστουν workload migrations.

Logic Monitor

LogicMonitor-Product-Screenshot

To LogicMonitor περιλαμβάνει υποστήριξη για την παρακολούθηση μετρήσεων Azure. Έχει τη δυνατότητα συλλογής στοιχείων από virtual machines ή servers και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης critical Azure hosted infrastructure performance metrics και την κατασκευή dashboards που παρουσιάζουν δεδομένα ζωτικής σημασίας για το IT Operations.

Cloud harmony

CloudHarmony

Το CloudSquare της Cloud Harmony παρέχει μια γενική επισκόπηση στη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών του Microsoft Azure στις διάφορες περιοχές του κόσμου. Παρέχει διαθεσιμότητα για Azure Virtual Machines, Azure CDN, Compute και storage resources.

Team Quest

TeamQuest

Το TeamQuest προσφέρει διαχείριση της χωρητικότητας αλλά και της υγείας των εφαρμογών στη πλατφόρμα Microsoft Azure. Οι IT Professionals μπορουν να παρακολουθούν και να αναλύουν την απόδοση συστημάτων που λειτουργούν τόσο στο cloud όσο και στην on premise υποδομή.

Nagios

Nagios_1

Το Windows Azure monitor από τη Nagios προσφέρει μια ομάδα από διαφορετικά utilities που επιτρέπουν τη παρακολούθηση αρκετών διαφορετικών υπηρεσιών του Windows Azure. Με μια σειρά από plugins και utilities οι διαχειριστές του Azure μπορούν να παρακολουθήσουν τις υπηρεσίες Azure AD, Compute Roles, PaaS Roles, SQL Azure, και Azure Storage.

Stackify

Stackify

Το Stackify προσφέρει ένα κεντρικό dashboard στο οποίο μπορούμε να δούμε όλα τα logs και performance type δεδομένα. Βοηθάει τους διαχειριστές των Azure υπηρεσιών να παρακολουθούν την απόδοση και διαθεσιμότητα του παραγωγικού περιβάλλοντος τους.

About the author

Kostas Pantos

Konstantinos is a Cloud Ninja currently in a Sr. Cloud Solutions Architect role for a Global team called Customer Architecture and Engineering at Microsoft. In this role he's helping some of Microsoft's largest customers solve challenges, difficult problems, write code, architect solutions based on best patterns and practices for the cloud, and liaison between customers and engineering product groups. Find me at Mastodon

Add Comment

Click here to post a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.