Azure Service Updates

Azure in-place virtual machine migration

Τα Critical security updates για τα host operating systems απαιτούσαν μέχρι πρόσφατα επανεκκίνηση της host μηχανής προκαλώντας πονοκέφαλο στους διαχειριστές και προβλήματα στις υπηρεσίες που φιλοξενούνταν στο Azure. Πλέον τα περισσότερα virtual machines επωφελούνται από το Azure in-place virtual machine migration με το οποίο το Virtual Machine γίνεται paused για μέχρι 30 δευτερόλεπτα ενώ το local temporary disk και το memory state διατηρούνται στη κατάσταση που βρισκότανε η μηχανή πριν το pause.

Τα virtual machines σας ήδη εκμεταλλεύονται αυτή τη δυνατότητα για ορισμένες κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας ενώ πολύ σύντομα με επερχόμενη αναβάθμιση της πλατφόρμας μέσα στο 2016 θα εξαλειφθεί εντελώς η ανάγκη για επανεκκίνηση των virtual machines για τα περισσότερα από τα patches των host operating systems. Ενώ ο στόχος είναι η εξάλειψη της ανάγκης για επανεκκίνηση των virtual machines για όλα τα updates των host λειτουργικών συστημάτων.

About the author

Kostas Pantos

Konstantinos is a Cloud Ninja currently in a Sr. Cloud Solutions Architect role for a Global team called Customer Architecture and Engineering at Microsoft. In this role he's helping some of Microsoft's largest customers solve challenges, difficult problems, write code, architect solutions based on best patterns and practices for the cloud, and liaison between customers and engineering product groups. Find me at Mastodon

Add Comment

Click here to post a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.